En we zijn verhuisd!

Den bouw, Overige

Na ongeveer anderhalf jaar zweet (enorm veel!), bloed (gelukkig niet veel) en tranen (voornamelijk op het einde maar dan van geluk) was het vorige maand eindelijk zo ver! Onze eerste nacht in ons nieuwe (t)huis! Het verblijf bij Hotel Mama zat er op en we konden verhuizen naar ons nieuwe stekje. Wat hadden we hier enorm hard naar uitgekeken!

Binnen was/is op een paar kleine details na (handenwassers toiletten nog aansluiten, werfkast nog uit garage te krijgen,…) volledig klaar om ons te verwelkomen. We moesten het de eerste weken wel nog zonder binnendeuren doen. Deze zijn ondertussen wel al geïnstalleerd (later meer hierover). En zonder binnendeuren betekent dat je de eerste nacht je alles van je nieuwe huis kan horen. Met andere woorden, de eerste nacht was allesbehalve een goeie 🙂 Alle dagen erna hebben we geslapen als twee roosjes. Mag ook wel want ook ons bed is nieuw. Dat maakte de verhuis ook heel makkelijk trouwens: we hebben enkel wat dozen en (vooral) kleren moeten verhuizen. Al de rest (zetel, bed, tafel, stoelen,…) is doorheen ons bouwavontuur nieuw aangekocht.

Naast de binnendeuren hebben we ook een paar dagen moeten wachten op onze lamellen van onze slaapkamer. Deze waren oorspronkelijk op tijd maar jammer genoeg verkeerd. We konden ze terugbrengen (niet handig want 360cm lang in onze slaapkamer) en moesten een paar weken slapen met karton op ons raam geplakt. Ook niet het meest ideale maar het hield wel de zon buiten. Zeker van belang omdat onze slaapkamer aan de noord-oost kant is en bijgevolg wakker worden met de opkomende zon. Ondertussen zijn de (juiste) lamellen weer terug en kunnen we onze kamer vlotjes verduisteren.

Onze verhuis hebben we officieel gemaakt door naar de gemeente te gaan en ons adres te laten wijzigen. Ook moet je binnen de 30 dagen na “de ingebruikname” de overheid op de hoogte brengen zodat ze het kadastraal inkomen kunnen bepalen. Later volgt nog een artikeltje met overzicht van keuringen/aanvragen/etc waar je doorheen de bouw rekening mee moet houden. Zeker als je alles zelf opvolgt en onderneemt, kan dit handig zijn.

Hieronder en fotootje van de eerste avond in onze nieuwe huis! De laatste dagen/weken hadden we nog hard gewerkt om alles netjes af te werken en te poetsen, een glaasje hadden we met andere woorden dubbel en dik verdiend! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.