Kleine update en plaatsing keuken!

Afwerking, Den bouw

Het is weer even geleden dat we nog een artikeltje gepost hebben. Dit komt omdat we druk bezig zijn met de afwerking binnen zodat we eind juli (heel binnenkort dus) kunnen verhuizen. Dat betekent met andere woorden dat er ondertussen heel wat gebeurd is!

Zo is bijvoorbeeld alles geverfd, van plafonds over de muren tot zelfs de plintjes. Iets dat we bij veel (ver)bouwers hoorden was dat de plintjes al maanden moesten geverfd worden of erger nog dat ze nog moesten gehangen worden. Dat wouden we absoluut niet dus hebben we dat meteen in orde gebracht. Als we verhuizen moet het binnen AF zijn. En daar zijn we nu “vollebak” mee bezig 🙂

Ook de verlichting hebben we gestoken. Maar daarover meer in een volgend artikeltje. De meest ingrijpende verandering is zonder twijfel de plaatsing van onze keuken. Voor onze keuken hebben we gekozen voor DSM. Hier hangt wel een lang verhaal aan vast waar we later zeker nog op gaan terugkomen. We kunnen wel al zeggen dat we supercontent zijn van onze keuken (materiaalkeuze, afwerking,…) maar jammer genoeg niet wat er aan vooraf is gegaan… :-/

Voor onze keuken hadden we een duidelijk idee in ons hoofd: de kasten moesten netjes uitgepast worden rondom het raam in de muur. Op die plaats moest dan de lavabo komen terwijl het kookvuur met ingebouwde afzuiging in het eiland moest komen. En zo geschiedde, zie foto’s hieronder 🙂 We wouden ook geen “randjes” zien in de deurpanelen dus kozen we voor de gepoederlakte versie. Alles is ook push-to-open, zelfs onze vaatwasser en ijskast gaan smoothly open op die manier. Er moesten ook zeker 4 plaatsen zijn aan het eiland (toekomstgericht ;-)) zodat we er gemakkelijk met 4 mensen kunnen aanzitten. De keuken en het eiland moet immers het hart van onze woning vormen! Het werkblad is Dekton met marmarachtige look, wat ook terugkomt in de tegels in onze badkamer en wc’s. Dekton is kras-, hitte- en vlekbestendig waardoor het voor ons het meest ideale werkblad is.

Kortom, we zijn supertevreden van onze keuken! Hoog tijd dat we ze kunnen inwijden 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.