Gietvloer by SOLUM

Afwerking

Zoals eerder geschreven kozen we beneden niet overal voor parket. Het ene deel (living, hal, wc en buro) werd voorzien van parketvloer terwijl we voor het andere deel van de woning kozen voor een PU-gietvloer. Zowel de vloeren van keuken, de berging als van de garage zijn gegoten.

We hadden enkele foto’s gezien van combinaties van parket en gietvloer en waren meteen verkocht. Enerzijds de strakke afwerking van de gietvloer en anderzijds het warme gevoel van parket. Zo moest het worden! En zo geschiedde 🙂

De vloer werd professioneel gelegd (of eerder gegoten) door Solum Gietvloeren (in samenwerking met CBS Building Solutions). Vakmannen waar we op konden rekenen van begin tot het einde. Proper werk geleverd met als resultaat een knappe, strakke gietvloer.

4 thoughts on “Gietvloer by SOLUM

 1. Dag Nick & Wendy

  Ik begin in april te bouwen met de linea3016 Ên wil graag ook de combinatie gietvloer-parket.
  Zijn jullie nog steeds tevreden over jullie keuzes? En dan in het bijzonder over (het onderhoud) van de gietvloer?

  1. Hi Nele,

   uitstekende keuzes zou ik zeggen! 😉

   Wij zijn na 3 jaar nog altijd (gelukkig maar) zeer tevreden van de keuzes die we gemaakt hebben. Zowel de gevelsteen als de combi parket-gietvloer. Hoewel dat we de gietvloer misschien geen tweede keer zouden overwegen…
   De aanleg en afwerking is perfect gedaan door de mannen van Solum (zeker de aansluiting met de parket was geen makkie) maar op een gietvloer zie je echt alles. In tegenstelling tot op de parket (die ziet er precies altijd proper uit ;-)). In onderhoud is het dan weer zeer makkelijk. Na elke kuisbeurt precies zoals in het begin. Alleen duurt dat niet heel lang met een peuter en baby in huis 😀

   Grtz,
   Nick & Wendy

 2. Hoi,
  Ben op jullie site gekomen omdat ik wat reviews aan het zoeken ben ivm de gietvloer.
  Wij hebben bij onze verbouwing de grote fout gemaakt om voor gepolierde beton te gaan. Vreselijk afgewerkt en absoluut niet vlekbestendig.
  Hebben jullie van vlekken last op de gietvloer ?
  We zouden graag ook bij solum een offerte vragen om gietvloer over te beton te doen.
  Mag ik vragen wat ongeveer de prijs per m2 is ? Ik vrees dat ik mij daar in ga verschieten 🙂
  Alvast bedankt!

  1. Hallo Sofie,

   van vlekken geen last. Op onze witte gietvloer zie je welk meteen elk vuiltje en haartje liggen. Maar in onderhoud is het wel super eenvoudig. Alleen blijft het nooit lang proper :-/

   Nadeel van een gietvloer is volgens mij wel dat deze gevoeliger is voor krassen en puntige voorwerpen. In de keuken laat je wel al eens iets vallen… Na 1 week was er bij ons een mes met de punt naar beneden gevallen en hopla, het eerste putje was een feit.

   Zoals ik al in een andere comment gezet had, zouden we een een gietvloer misschien toch niet opnieuw kiezen. Qua prijs zat het rond de 95 Euro ex. BTW. Van Solum waren we wel tevreden: stipt, proper en met de nodige metier alles uitgevoerd.

   Grtz
   Nick & Wendu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.