Vals plafond

Afwerking, Den bouw

Zoals eerder gezegd, hebben we gekozen voor een verlaagd (vals) plafond in gyproc voor het gelijkvloers. Hierdoor konden we met onze verlichting doen wat we wilden (want makkelijk alles wegwerken – en hadden we ook tijd genoeg om onze verlichting te kiezen :-)) en werd de grote poutrel aan het trapgat netjes verborgen (wat met pleisterwerken onmogelijk was). Bovendien konden we alles uitpassen naar de bovenkant van de raamprofielen zodat het plafond strak aansluit. Allemaal voordelen dus. En daar komt nog bij dat we het ook zelf konden dus wat ons weer een kleine besparing opleverde.

In onze vorige woning hebben we immers ook zelf de gyproc geplaatst dus we hadden al een beetje ervaring. Nu beschikten we over het nodige professionele gereedschap (merci Danny!) waardoor alles vlot, makkelijk en efficiënt verliep. Vooral het “pistool” voor het schieten van de randprofielen was de max. Niet meer voorboren en slagpluggen kloppen maar meteen BAM!! en het randprofiel hangt. Ook het automatische schroefmachine voor het vastschroeven van de platen zelf was zeer handig. Met dergelijk gereedschap gaat alles supervlot en heb je een in een mum van tijd een mooi resultaat. Tenminste, als je naar het lijntje van de lasermeter werkt 😉

En o ja, op tijd aan je verlichtingspunten denken of het eerste voordeel van hierboven is niet meer van tel 😀

One thought on “Vals plafond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.