En drogen maar!

Afwerking, Den bouw

Nu binnen de chapewerken en de pleisterwerken achter de rug zijn, is het even geduldig zijn zodat alles kan drogen. De chape moet droog genoeg zijn voor de parket en gietvloer, de muren en plafonds moeten op hun beurt dan weer drogen zodat er binnenkort kan geverfd worden.

We hadden “onze kop zot laten maken” dat je minstens een jaar moet wachten vooraleer je kan verven… Nooooooo!!!! 😮 Gelukkig kon onze bezetter dit meteen ontkrachten. Mits de nodige bouwdrogers kan je zelfs al na 3 maanden verven. Oef! Want het is onze bedoeling om geverfd te verhuizen! 🙂

Uiteraard hangt de droging van je pleisterwerken ook nog wel af van de tijd van het jaar en van de dikte van de bepleistering. Met dat laatste zaten we trouwens goed omdat op onze kalkzandstenen niet al te dik moet bepleisterd worden. Voor de extra droging deden we dan een beroep op de bouwdrogers van Bouwdroger.com uit Baasrode. Via hun website kan je makkelijk en snel een prijsofferte aanvragen. Ze adviseerden ons om een combinatie te nemen van bouwdroger + kachel + ventilator voor een optimale droging. Een paar dagen werd alles geleverd en geïnstalleerd. Supersnelle en vriendelijke service!

We hebben de bouwdroger een kleine drie weken in ons huis laten werken en serieus wat betonkuipen water naar buiten gedragen. Dit zorgde er mee voor dat we onze badkamer meteen konden betegelen (artikeltje volgt nog :-)) en dat chape goed van droogte was voor de vloeren (ook deze artikels volgen nog!). Ook de muren zijn al goed droog, nog een maandje natuurlijk laten drogen en die zijn dan normaal gezien verfklaar!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.