Pleisterwerken

Afwerking, Den bouw

Er zijn weer bijna twee maanden voorbij sinds onze laatste update. Twee maanden waarin niet is stilgezeten, integendeel. Laten we beginnen met de pleisterwerken. Wij hebben ervoor gekozen (op aanraden van onze bezetter) om eerst te chappen en dan pas te bepleisteren. Als trouwe volger van onze blog kon je al zien dat de chape eerst voorzien was 😉 Nu was het dus de beurt aan bezettingswerken Tom Rosza. Ook iemand van Branst die de verplaatsing te voet kon maken aangezien hij op amper een paar 100m van onze werf woont. Die verplaatsingskosten konden we mooi uitsparen 🙂

Van Rosza wist ik al dat hij perfect werk levert omdat hij in mijn vorige woning te St-Amands ook de pleisterwerken had gedaan. En een tevreden klant keert altijd terug! Eerst werden alle nodige profielen geplaatst. Van belang was dat onze omlijstingen mee ingepleisterd werden. De Anywaydoors die we gekozen hebben zijn diegene met een onzichtbare deuromlijsting. De reeds geplaatste omlijstingen moesten dus mee worden ingewerkt.

Ook voor de verlichting in de hal boven en de gang beneden moesten we profielen voor de ledstrips mee laten inpleisteren. Beneden gaan de ledstrips tot (bijna) het plafond terwijl ze in de hal boven op halve hoogte zijn aangebracht. Was geen makkie om die op de correcte diepte en hoogte te plaatsen maar al zeg ik het zelf, het is meer dan goed gelukt 🙂

Alles is bepleisterd behalve het plafond beneden. Daar kozen we voor een vals plafond om beter weg te kunnen met onze verlichting en ventilatie. En ook omdat we een te dikke poutrel hebben liggen in het plafond dat anders niet zonder niveauverschil kon worden weggewerkt.

6 thoughts on “Pleisterwerken

 1. Hallo Nick,

  Leuk van die in de muur ingewerkte ledstrips, ik ben ook van plan om ledstrips te gebruiken. Ik vroeg me volgende af:
  – Waar plaats je de voedingen van de ledstrips of zitten ze in de elektrische kast, in dat geval is er dan niet te veel spanningsverlies?

  – Waar heb jij de ledstrips gekocht en zijn de led zelf apart te vervangen of moet je bij defect volledig met de behuizing vervangen?

  Een link van je ledstrips zou leuk zijn, mocht je dat willen.

  Groeten,
  Lyly

  1. Hi! Voedingen zitten in de kast die op korte afstand staat in de garage. Dus (hopelijk toch) geen spanningsverlies. Voor de ledstrips boven hebben we het anders opgelost zodat ook daar geen verlies kan zijn.

   Ledstrips en al de rest van de verlichting hebben we aangekocht bij de Lightpoint (winkels in Oudenaarde en Gent). Abnormaal groot aanbod! Als je daar je verlichting niet vindt, dan vrees ik dat je ze nergens zal vinden 😉 Ze hebben voor ons ook een lichtstudie- en plan opgesteld. Op die manier hebben we voor elke ruimte de juiste verlichting (direct, indirect, sfeer,…). De leds kan je trouwens apart vervangen. Binnenkort als we ze installeren zal ik wat foto’s online zwieren.

 2. Hallo,

  Heeft u contactgegevens van Tom Rozsa? Wij zijn ook op zoek naar iemand voor onze pleisterwerken. We kregen alvast zijn naam door maar vinden geen contactgegevens terug, kunt u ons daar bij helpen?

  Heel erg bedankt

 3. Hallo Nick & Wendy,

  Wat een leuke blog, ik kwam er per toeval op terecht! Ondertussen is jullie bouwavontuur al even achter de rug, echter vroeg ik me af hoe snel jullie na chappen de pleisterwerken van start hebben laten gaan?

  Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.