En toen was er een dak!

Den bouw, Ruwbouw

Een huis zonder een dak betekent water in de kamers als het regent. En dat hebben we aan de lijve mogen ondervinden. Vanaf het een beetje begon te regenen bleef alles op ons plat dak staan en sijpelde het door de beton zachtjes aan naar beneden. We mogen ons gelukkig prijzen dat het nog geen al te slecht weer is geweest waardoor we niet al te veel water hebben binnen gehad. En laten we ook hopen dat dit de enigste en laatste keer is geweest 🙂

Dakwerken De Groote heeft immers met heel zijn team ons een droog huis bezorgd. In eerste instantie werd het kleine dak gedaan boven de living en twee weken later kwamen ze het grote dak doen. Dampscherm, 16cm isolatie en dan EPDM om alles waterdicht te maken. Daarop kwam nog een ballastlaag van grind om alles op zijn plaats te houden. Ook ons platdakvenster van Velux werd op zijn plaats gezet zodat we een lichtstraat hebben ter hoogte van onze trap en hal boven. Op het kleine dak werd er geen grind gelegd omdat we hier op termijn zelf nog en dakbedekking gaan voorzien. En dan hoef ik het niet te ver te zoeken 😉

Volledig klaar is het nog niet want de regenpijpen en dakranden moeten nog worden gemonteerd. Maar het belangrijkste is dat we effectief kunnen spreken van een dak boven ons hoofd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.