Gevelsteen in progress!

Den bouw, Ruwbouw

En we zijn er aan begonnen! ­čÖé Na het lange overwegen en meermaals wisselen van steen, waren we content dat de eerste gevelstenen op hun plaats lagen. En nu enkele weken later liggen er al een pak meer en zijn we zelfs nog meer content. Supercontent zelfs!

Ondertussen zijn de grootste vlakken al gedaan en we vinden het prachtig! Gelukkig maar ­čÖé En dat is uiteraard te danken aan de professionele plaatsing van Stijn onze aannemer en aan het vakkundige mixen van de stenen door Wizzewiz (en mezelf ;-)). Er wordt aangeraden om minstens 5 pakken tegelijk te mixen: 5 stenen van elke pak en dan onderling mengen. Dit werd/wordt goed opgevolgd waardoor we alles netjes gemengd is en er geen stukken tussen zitten met 10 stenen van dezelfde pak (zo hadden we een huis gezien en dat was echt niet mooi…). De verschillende nuances zijn dus mooi verspreid: lichtere stenen, donkere, nog wat lichtere,… Het is eigenlijk ongelofelijk hoeveel diverse kleuren er op 1 productie zitten.

Waar je prijstechnisch zeker rekening mee moet houden, is de lijm (lijmmortel) en de geveldragers. Niet te geloven hoeveel lijm hiervoor nodig is: we zitten ondertussen al aan 104 zakken. En er zullen nog wel een twintigtal volgen. De geveldragers dienen dan weer om de gevelsteen op de dragen naam zegt het zelf :-)). Deze hebben we in de dezelfde kleur laten spuiten als onze ramen (9005) zodat dit netje afgewerkt is en eigenlijk niet opvalt. Maar ook deze hebben hun prijskaartje… En als je er dan nog eens passtukken voor nodig hebt (omdat onze steen breder was dan de steen die we oorspronkelijk hadden voorzien…) dan wordt het al een stevig prijskaartje. Kleine tip: wees van in het begin zeker van je gevelsteen (of ten minste de afmetingen ervan), dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Maar het belangrijkste is uiteraard dat je tevreden bent van je keuze en dat zijn we meer dan zeker!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.