Stand van zaken, augustus 2017

Den bouw, Ruwbouw

Na onze deugddoende 5-daagse in Spanje, zijn we er weer ingevlogen. Eerst nog een week samen met onze aannemer samen de predallen gelegd (was wederom plezant om deze mee op hun plaats te leggen), betonplaat laten komen en de dakrand in Ytong opgemetst. Hierna kon onze aannemer ook op vakantie vertrekken. Alles was in orde gebracht zodat we zelf verder konden om de hellingschape te laten komen. Hiervoor moesten we de nodige gaten (laten) boren voor de ventilatie en de verlichting. Nogmaals een dikke merci aan Hansyman (www.ikarrangeerdawel.be) om ons afgelopen zondag te komen helpen de laatste gaten te boren. Was very just in time aangezien ze maandag om 6u15 aanwezig waren om de hellingschape aan te brengen. Maar alles van elektrische bekabeling en van ventilatie-kanalen lag op tijd op zijn plaats zodat we nu dus volledig dicht zitten boven ons hoofd 🙂

In tussentijd zijn ze ook onze gevelsteen komen leveren zodat onze aannemer volgende week als hij uit vakantie komt meteen aan de slag kan 🙂 We hebben nu al veel stappen gezet maar eens de gevelsteen er gaat tegenstaan, dat gaat pas een grote stap zijn. We zien er naar uit! Gelijktijdig kan de dakwerker ons dak in orde brengen zodat we volledig droog zitten.

We zijn ook nog bezig met ons te informeren over een geothermische warmtepomp in plaats van de klassieke warmtepomp. Deze week krijgen we er offerte van. Prijskaartje ligt hoger dan de klassieke pompen maar het rendement zou veel hoger en beter moeten zijn. En bovendien heb je geen lelijke bak naast je woning staan. Ook mooi meegenomen denken we dan!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.