Gevelsteentje kiezen…

Den bouw, Ruwbouw

Gevelstenen kiezen… Het is een avontuur op zich! En zeggen dat we nog voor we ooit aan bouwen dachten al onze gevelsteen hadden gevonden. Jaja, tijdens een van ons zondagse fietstochtjes op de Bornemse wegen, waren we DE gevelsteen tegengekomen. In de Platte Heegtestraat schuin tegenover Topvorm staan enkel nieuwbouwwoningen (vier op een rij als ik me niet vergis) waarvan eentje in een steen gelijmd die we prachtig vonden. Elke keer we er voorbij reden (en ik rij er soms 4x per dag voorbij) bleven we hem mooi vinden.

Ook toen we besloten om te gaan bouwen: “Onze gevelsteen? Ahaaaa, die hebben we al gekozen!”. Na wat navragen links en rechts, bleek onze gevelsteen de PACAYA te zijn van Heylen Ceramics, een donkerbruine handvormsteen met blauwe gesinterde nuances. Perfect passend met onze zwarte ramen en deuren. Geen toonzalen bezoeken, geen referenties gaan bekijken in het hele land, nee, dit was allemaal niet nodig. Onze gevelsteen was een feit… 🙂

… tot we op Batibouw de  Illuzo Pagus grijs-zwart zagen op de stand van Wienerberger. Een lichtere steen die het uitzicht heeft van een gelijmde steen maar eigenlijk gemetst wordt. Die vonden we zeer mooi, zowel in op de stand als op de verschillende foto’s online. Ja, de Pacaya werd van zijn geveltroon gestoten! Wie had dat durven denken? Gelukkig besloten we toch om een paar huizen te gaan spotten met deze gevelsteen. Je weet immers maar nooit hoe goed Wienerberger met Photoshop kan werken! We zijn er drie gaan zien: een appartemensblok in Tessenderlo, een huis in Schendelbeke (Geraardsbergen godbetert!) en eentje in Merelbeke. En toevallig in het passeren ook een appartementenblok in Ninove. Resultaat: amper 1 op 4 die meeviel! :-/ Exit Illuzo Pagus.

En zoals we de Pacaya zijn tegengekomen, zo hebben we enkele weken geleden ook onze definitieve gevelsteen “ontdekt”. Toevallig moest ik het springkasteel van mijn broer (mooi springkasteel dat je trouwens kan huren voor je feestje ;-)) mee gaan wegdoen naar een BNI-lid. En die zijn huis is afgewerkt met een prachtige gevelsteen, de Linea7 7021 van Vande Moortel, een volle bezande vormbaksteen zonder nerving met effen structuur. Fotootje genomen, dag er na nog eens live gaan kijken, op het internet nog enkele andere referenties opgezocht en gaan bekijken (deze keer gelukkig iets dichter in de omgeving :-)) en perfect bevonden! Iets duurder wel dan de twee vorige stenen maar des te mooier. Een donkere steen zonder uitgesproken nuances en bovendien ook iets minder hoog dan de andere stenen wat een heel strak resultaat oplevert!

Tip: eerder al aangehaald, als je een verre trip plant om een gevelsteen te gaan bekijken, best eerst nog eens navragen of deze effectief al geplaatst is! Fabrikanten geven je een lijst mee van referenties maar sommige adressen zijn zo recent dat er zelf nog geen ruwbouw staat. En ja, wij hadden het aan onze rekker! Gelukkig was het ergens een huis in Tisselt dat eigenlijk nog geen huis was 😉

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.