Stand van zaken

Den bouw, Overige

Ondertussen wonen¬†we al bijna 3 maanden in “hotel mama”, tijd dus voor een stand van zaken:

Onze plannen!

Onze definitieve plannen zijn klaar! ūüôā Het is te zeggen, elke dag zien we wel iets leuks dat ook bij ons huis zou passen,¬†zowel voor buiten als voor binnen. Zo zagen we afgelopen weekend nog de Trudoor poorten van Idem¬†=¬†knappe poorten met aluminium lamellen. Gaan we zeker prijs voor vragen, al vrees ik een beetje voor de prijs… Kortom, de¬†plannen zijn dus nooit definitief of je moet stoppen met rondkijken of¬†nadenken.

Aannemer gevonden!

Aangezien we zelf veel gaan¬†doen (kostenplaatje drukken), ¬†hebben we beslist om met een aannemer te werken die alleen werkt. Dus geen bouwbedrijf die je een totaalprijs geeft voor het project (zo hebben we verschillende prijzen gekregen) maar dus iemand die in regie werkt. Via Luc Maes¬†(zelf een ervaren aannemer) zijn we dan in contact gekomen met Stijn Moens. Een metser die jarenlang gewerkt heeft voor enkele bouwbedrijven waaronder eentje waaraan we prijs hebben gevraagd maar nooit iets van hebben gehoord… Stijn heeft vorig jaar (toen nog in loondienst) het huis gemetst heeft van een vriend in Branst (Boskoborgh!).¬†En die was enorm aan het stoefen¬†over zijn metser. Ook andere huizen in de buurt die hij gezet heeft, zijn stuk voor stuk knappe realisaties.¬†We kijken er dus enorm hard naar uit om met hem er aan te beginnen! Nog enkel nog even wachten op onze bouwvergunning.

Offertes¬†vragen…

Om het budget in het oog te houden, hebben we (net zoals alle andere bouwers zeker?) een uitgebreide Excel gemaakt. Daarin staat naast ons spaarplan ook een gedetailleerde kostenraming die we dagelijks bekijken. Elke post heeft immers zijn kost ūüėČ Eerst een raming (hetzij van de architect doorgekregen hetzij via andere bouwers vernomen) en stilletjes aan ook overal de huidige¬†kostprijs aan de hand van opgevraagde offertes. Wat dan de uiteindelijke kost gaat zijn, weten we pas wanneer alles ook effectief zal uitgevoerd worden.

Maar momenteel zijn we dus volop offertes aan het vragen voor alles waar je maar offertes van kunt vragen: bezettingswerken, ramen en deuren, trap, parket, keuken, sanitair,… en ga zo maar door. En wanneer we samen even tijd hebben, zijn we weg naar winkels¬†om zaken te gaan bekijken. Of rijden we rond in nieuwbouwwijken om ideetjes op te doen. Zo zijn we vorige week nog naar enkele huizen gaan kijken (in Geraardsbergen en Merelbeke begot!) die afgewerkt¬†zijn¬†met¬†een gevelsteen die we superknap vonden… In de toonzaal was die¬†knap maar in het echt…¬†Kortom, best altijd eens gaan kijken “int echt” want op een staal of in een showroom lijkt alles prachtig.

… en offertes bevestigen!

Prijzen vragen bij verschillende bedrijven/aannemers kan je echt wat opleveren. Zo zat er bij onze ruwbouw al een verschil van 30.000 Euro tussen de goedkoopste en duurste offerte! Daar kan je al wat mee doen natuurlijk. Ook voor¬†onze dakwerken zat er een verschil op van twee offertes van bijna 5.000 Euro. Staar je dus niet blind op 1 aannemer of aanbieder en ga zeker een langs bij een tweede of derde. Voor 1 product hebben we dit zelf niet gedaan, oeps! Namelijk, voor onze binnendeuren. Deze komen van¬†Anywaydoors. Die zijn zo waanzinnig knap dat we alle andere deuren geen kans hebben gegeven. Hier kom ik later nog wel eens op terug ūüôā Volgende zaken hebben we ondertussen al vastgelegd:

  • Bracke parket komt onze parket leggen
  • Anywaydoors voor de binnendeuren
  • DR-M gaat voor onze bloktrap zorgen
  • Onze zonnepanelen worden voorzien door XL-Solar
  • En ja, we hebben ook onze box-spring al gekocht ūüôā

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.