Verkoop woning Buisstraat

Den bouw, Overige

De aankoop van onze grond en het bouwen van ons nieuwe huisje betekent natuurlijk ook dat we afscheid moesten nemen van ons stekje in de Buisstraat. En dat was, moet ik toegeven, toch een zwaarder afscheid dan gedacht. Ik had hier meer dan drie jaar in gewoond waarvan anderhalf jaar samen met pookie. Een fantastische periode die we de eerste week van 2017 hebben afgesloten. Zaterdag 7 januari was alles leeg en hebben we de sleutels overgedragen aan de nieuwe eigenaars. Hopelijk beleven zijn er net zoveel plezier aan als wij eraan hebben gehad! We gaven die dag niet enkel sleutels af maar we kregen er ook! Namelijk de sleutels van het huis van mijn ouders. We hebben immers beslist (samen met onze ouders) om de tijd van “den bouw” in Branst te gaan wonen. Het grote voordeel is dan (naast het sparen) dat we op 150 meter van onze bouwgrond zitten en alles gedurende de bouw makkelijk en snel kunnen gaan checken.

Renovatie Buisstraat

In de Buisstraat  heb ik samen met de Wizzewiz (en eigenlijk vooral de Wizzewiz) veel zweet, een beetje bloed en ook een beetje tranen verloren. Samen hebben we heel de woning binnenin gestript en van onder naar boven opnieuw opgebouwd. Van nieuwe riolering (met eigenhandig uitgraven van een septische put) tot de isolatie van de zolder, alles werd aangepakt zoals het hoort. Dit vertaalde zich trouwens ook in een mooie EPC 😉 Toen ik er dan ergens in 2013 introk was de woning voor 95% afgewerkt. Enkel het zonneterras en de buitentrap moest nog worden gedaan. En net op het moment ik de buitentrap aan het plaatsen was, net op dat moment, vonden we onze bouwgrond in Branst. Toeval bestaat niet zeggen ze dan. De timing kon dus niet beter zijn: alles was tot in de puntjes afgewerkt. Er kon niets meer worden verbeterd. Met andere woorden, het huis was volledig in orde en kon op geen beter moment worden verkocht.

Immo-Quality, de sleutel naar uw toekomst

Voor die verkoop hadden we het geluk om met de beste makelaar van Bornem en omstreken te kunnen samenwerken 😉 Ons zus Christel Desmedt heeft sinds oktober 2015 haar eigen immo-kantoor (www.immo-quality.be) en wou met veel plezier onze woning verkopen. Eerst werden er professionele foto’s genomen waarna alles online werd gezet. Christel had ons een vraagprijs ingefluisterd maar we wouden uiteraard “proberen” en gingen iets te hoog van start (onder het motto: “ge weet maar nooit…”). In eerste instantie kwamen er eigenlijk nog veel bezoekers langs maar het effectieve bieden bleef uit. Na een paar weken verlaagden we dan onze prijs en was de zaak redelijk snel beklonken. Het startbudget voor onze nieuwbouw was binnen, whoop whoop!

Ook op zoek naar een top-makelaar, contacteer dan zeker Christel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.