Architect zoeken en vinden!

Bouwgrond, Den bouw

We waren nog geen 12 dagen ver in het nieuwe jaar 2016 en we hadden al een aantal belangrijke zaken in orde gebracht:

  • Bouwgrond = gevonden!
  • Compromis = getekend!
  • Lening = vastgelegd!
  • Verkoopakte = gepland voor april!

Volgende stap was het zoeken van een architect. De man/vrouw die onze toekomstige woning ging uittekenen zoals we die al in onze hoofden hadden zitten. Want uiteraard hadden we hierover al nagedacht. Er waren enkele mogelijke architecten die ik van “horen zeggen” goed waren. We waren initieel van plan om met allemaal een afspraak te maken om dan te beslissen welke we zouden kiezen. Ik had van hetzelfde “horen zeggen” ook vernomen dat je een “klik” moet hebben met je architect. En dat hij betaalbaar is 🙂

Mijn broer had ondertussen ook de naam van Karel Raes laten vallen. Karel had voor Tom en Chrisje al een voorlopig plan gemaakt van hun toekomstig huis (ook daar zitten ze met grootse plannen!) en dat zag er veelbelovend uit. Ook kende ik Karel al via EcoWell waarmee we al hadden samengewerkt voor afwerking van terrassen en tuinschermen. We lieten er geen gras over groeien en zaten op 13 januari al bij Karel Raes rond de tafel.

Zonder verwachtingen gingen we naar daar, we hadden immers geen van beiden ooit al met een architect samen gezeten voor een huis. Het enige wat Karel zei was: “Vertel het eens…” En toen hebben we een uur aan een stuk alles liggen vertellen hoe ons huisje er zou moeten uitzien. Een dressing, grote slaapkamers, twee kinderkamers, een aparte bureau, een mooi terras, een tuinhuis achteraan (aka wellnesstuin :-)) enzovoort en zo verder. We bleven maar gaan aan de hand van onze minimalistische schets die we op een papiertje hadden “gekrabbeld”. Op die manier was Karel voorzien van de nodige input om aan de slag te kunnen. Of hij onze eerste schets ook daadwerkelijk heeft kunnen gebruiken (lees: ontcijferen) is nog altijd niet geweten. 😉

Van andere architecten was na dit eerste bezoek al geen sprake meer. Karel zat direct op dezelfde golflengte wat ook bleek uit zijn eerste ontwerpen (die meteen in de goede richting zaten). En ook qua prijs zat het goed. We waren dan ook niet van plan om andere architecten te beginnen aanschrijven en vergelijken. Ons gevoel bij Karel zat goed en dan moet je niet twijfelen!

Ons to-do-lijstje konden we dus verder aanvullen en afvinken:

  • Bouwgrond = gevonden!
  • Compromis = getekend!
  • Lening = vastgelegd!
  • Verkoopakte = gepland voor april!
  • Architect = gevonden!

Architect Raes

Karel Raes werkt samen met zijn zoon Sebastiaan. Je kan hen contacteren op het nummer 03 830 42 22 of via www.sebastiaanraes.be. Je mag er altijd bij vermelden dan wij je hebben doorverwezen 🙂 Ze zitten met hun bureau in de Dijkstraat 33 (Weert – Bornem).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.