Bouwgrond… CHECK!

Bouwgrond, Den bouw

Zoals in de vorig blogpost verteld, ging de makelaar ons snel iets laten weten in het nieuwe jaar. Nu denk je waarschijnlijk dat we maandenlang niets zouden horen van de makelaar, niets is echter minder waar. Op 6 januari (zes dagen later!) kreeg ik telefoon. Meteen dacht ik: lap, ons bod zal te laag geweest zijn en verwachtte me dus aan een tegenbod waar we moesten over beginnen nadenken. Deze gedachte duurde echter 5 seconden want in die tijdspanne hoorde ik de makelaar zeggen dat de verkopers tevreden waren met het bod en het met andere woorden aanvaard hadden!

#weregonnabuildahouse

BAF! Daar sta je dan, licht trillend moet ik toegeven, en dringt het langzaam tot me door dat ik net samen met mijn vriendin (en liefde van mijn leven :-)) een grond heb gekocht. Meteen die liefde van mijn leven en de rest van de familie op de hoogte gebracht. Iedereen (en ik en Wendy in het bijzonder) uitermate content, de grond is van ons!

We’re gonna build a house” werd vanaf dan onze hashtag!

Uiteraard hadden we (ook op 31/12) bij de bank (Axa bank te Branst) al langs geweest om te bespreken wat onze mogelijkheden waren. Mijn grootvader zaliger zei altijd dat je niet verder kan springen dan je stok lang is, dus onvoorbereid aan dit avontuur starten doen we niet! We gaan eerst een lening aangaan voor de bouwgrond en tijdens de werken bekijken wat we nog hebben en bijlenen. Dit zal in de loop van 2017 duidelijk worden over welk bedrag dit gaat. Ook hangt veel af van de verkoop van mijn woning (de verkoop van mijn woning komt ook nog aan bod in deze blog). Dit is immers het startkapitaal voor ons bouwproject.

Bij Axa konden we alles (snel) in orde brengen voor de lening. En met het immo-kantoor werd alles geregeld voor de koop van de grond. De compromis werd ondertekend op 12 januari en de officiële ondertekening van de akte was voorzien op 19 april 2016 bij de notaris. Vanaf die datum zouden we dan officieel eigenaar zijn van ongeveer 700m2 Branste grond! 🙂

Tip!

Laat in je compromis opnemen dat de verkopers instaan voor het afpalen van de grond (als dat niet gedaan is). Dit hadden we over het hoofd gezien waardoor we al een eerste extra kost in ons lijstje konden noteren. En voor het opmeten en afpalen mag je al snel rekenen op een goeie 500 Euro.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.